Spread the love

Internet yığınla Kaş rehberi, top10 listeleriyle dolu ama hangisi size sadece lokallerin müdavim olduğu saklı güzellikleri söylüyor? Tam da tatilci sezonu başlamadan, Kaş’lıların en sevdiği zamanda Kaş’ı yeni lokalleriyle birlikte görelim dedik. Geçtiğimiz yaz Kaş’a aşık olup hayallerindeki meyhaneyi burada açmaya karar veren İlya ve Ufuk çifti kısa sürede en yerlisinden yerleştikleri Kaş’ı bize gezdirdiler. Bu rehber size sezonun en popüler yerlerini gösteriyor olmayacak. Tatilcilik rehberi istiyorsanız sizi bir önceki Kaş deneyiminden izlenimlerinin olduğu buraya alalım. Burada anlatacağımız İlya ve Ufuk’ta Kaş’a taşınma dürtüsü uyandıran Kaş… Videolu anlatım geniş özet olsa da detayları kaçırmamak için sonuna kadar okumanız tavsiye olunur…

Nasıl gidilir?

Kaş’a nasıl gidilir edilir bir özet geçelim. En yakın havalimanı Dalaman. Oradan bile 2 saat 15 dakika sürüyor transfer ile. 2019’da Kaş’a havalimanı açılacağına dair söylentiler var, o zamana kadar Dalaman’a mecburuz. Antalya’ya bağlı diye tongaya düşmeyin, Antalya’dan 4 saat sürüyor ve öyle böyle bir yol değil epey virajlı, Nokia yılan oyunu misali. Dalaman yolu ise keyifli. Dünya harikası Kaputaş Plajı’nı da tepeden görebiliyorsunuz Dalaman yolunda. Rent a car firmalarının çoğu transfer hizmeti de sunuyor. Paylaşımlı shuttlelar kişi başı 80 TL genelde. Transferbul.net’ten bakabilirsiniz.

İnceboğaz Koyu

Nisan’ın ortasındayız ama hava 28 derece, bunaltmayan ideal bir yaz adeta. Ancak bir gerçek var ki yazın da soğuk olan Kaş’ın denizi bu aralar bir tık titretici çünkü Kaş’ta soğuk akıntı var. Yine de suyun yazın hoşaf bu mevsimde ise mis olduğu bir takım koylar yok değil. O koyların başında İnceboğaz geliyor. Yarımada yolundaki en ince nokta ve iki tarafından da denize girilebiliyor. Bir tane kafe var ama sadece içecek veriyordu, kendiniz marketten istediğinizi alıp kurulabiliyorsunuz. Sezondaki halini bilemiyorum. Kaş’ın güzel yanı zaten Çeşme, Bodrum gibi beach club zorlaması yok. Yediğini, içtiğini ödüyorsun, mis gibi denizden faydalanıyorsun. Sezonda da bu böyle. Lokallerimiz bir de Hidayet dedikleri şimdilerde adı Blanca Beach olan koyu da şiddetle tavsiye ediyorlar. Özellikle sezonda kafa dinlemek için Hidayet, eğlenmek için Küçükçakıl Derya Beach diyorlar. Daha saklı ada kafası, beach deneyimi için de teknelerle Limanağzı’ndaki beachlerden birine gidebilirsiniz.

Bucak Koyu

Burası Nisan’da diye mi böyle bilmiyorum ama adeta cenneten bir köşe. İnceboğaz’ın hemen karşı koyu aslında ama daha el değmemiş gibi, su biraz daha berrak ve renkler inanılmaz güzel. Zaten Kaş’ın olayı beyaz çakıl taşları ve o muazzam rengi de bu taşlar veriyor. Bu koya da yeni marinanın devamında ulaşılıyor. Marina koyunun temiz olması beklenmez normalde ama burada böyle. Hatta yol üstünde Doria Beach Club Hotel var, orası tam bir balayı noktası olabilir. Maldivler kafası kendi iskelesi olan evcikler. Ayrıca plajı ve havuzu da var dışarıdan kullanıma açık. Lüks otel isterim diyenler not etsin. Biz koyumuza dönelim. Burada Vira Liman Kafe’de takıldık. Küçük bir sahili var ama asıl olayı restoran olması. Şahane bir gün batımıyla mangala döndük buranın müdavimleriyle birlikte. Etleri kendileri yetiştiriyor. Patates kızartmaları da tam anne patatesi. Yemekler inanılmaz lezzetliydi ve fiyatları da oldukça makul. Müdavimleriyle beraberiz diye mi bilmem ama ilgi alaka da çok iyiydi. Oyun havalarıyla mekanı terk ettik öyle diyeyim.

Derya Beach

Derya Beach’i sezonda yaşadığımdan ben de övebilirim. Müzikleri, yemekleri, kokteylleri ve pek tabii ki denizi müthiş. Gelen kitle de hep genç, eğlenceli bir tayfa oluyor. Ne çok ergen ne çok aile yeri, tam kıvamında bir beach yani. Yüzmek için değil ama şöyle bir gezmek için girdiğimizde sezon hazırlığındaydılar. Hemen bir votkalı ayva dilimi ikram etmeyi eksik etmediler. Mayıs’tan itibaren burası dolup taşmaya başlar. Sezonda cidden yer bulması dert olabiliyor. Tüm Kaş’a hakim manzarasıyla da günbatımı için de şahane bir yer.

Noel Baba

Kahvaltı ritüeli lokallerin evinde şahane, çıtır simitler eşliğinde olsa da arada kaçamak yapmak istediklerinde meydandaki Noel Baba Kafe’yi tercih ediyorlar. Noel Baba da Demre’li biliyorsunuz. Meydanda oturup, etrafı izleyeyim, bir şeyler içeyim istiyorsanız da buraya takılabilirsiniz.

Meyhane: Smiley’s

İlya ve Ufuk Mayıs’ta Kaş’ta Gaia adında bir meyhane açıyorlar. Şefi de Ufuk. Dolayısıyla kendilerinin meyhane seçimlerine sonuna kadar güveniyoruz. Üç favori meyhaneleri var: Voyn, Smiley’s ve Ruhi Bey Meyhanesi. Bu gezimizde Smiley’si birlikte tattık. Her şey inanılmaz lezzetliydi. Özellikle kalamar 10 numara. Mekanın tuvaletine giderken de tarihi sarnıça inebiliyorsunuz. Tarihi yerin üzerine meyhane mi yapmışlar diyorsunuz ama yanında Echo Bar da buranın devamı. Sarnıç bir şekilde hayata adapte olmuş burada diyebiliriz.

Gece Hayatı: Happy & Echo

Yazlık yerlerde mahalle barı mühimdir. İlya ve Ufuk’un mahalle barı da Happy olmuş. Sahipleri tatlı insanlar. Müzikler şahane, kokteyller leziz. Küçük, oturup muhabbet etmelik güzel bir geçiş barı aslında. Nisan’da olduğumuz için geçebileceğimiz çok alternatif yok ama Ara Bar, Rebel, No11 adı geçenlerden. Her sezon full çeken, gecenin tamamlandığı yerse Echo Bar. Genelde canlı müzik oluyor bu tarihi mekanda. Bütün Kaş halkını eksiksiz görebileceğiniz yer. Devamı ise karşısındaki otobüsten bozma kokoreççide ya da 2000’ler çorbacıda bitiriliyor.

Kaş klasikleri

Lokal gibi gezince klasiklere pek yer verilmiyor. Ama gelmişken bahsetmeden olmaz bir takım yerler de var. Mavi Bar mesela burayla özdeşleşmiş yerlerden. Renkli sandalyeleriyle meydanda hemen kendini belli ediyorlar. Nasıl Bodrum’un Adamik’i, Körfez’i varsa burası da Kaş’ın Mavi’si. Yazın kaldırımlara kadar taşıyor.

Kaş’a gelip dalış, su sporları vs. yapmamak da ayıp sayılıyor. Civardaki diğer güzel koyları da görebilmek için kano turu ideal bir seçim olabilir. Jeep Safari de çok popüler bir aktivite. Kaş başlı başına çok güzel bir yer olsa da civarında dünya harikası koylar var, mutlaka bir fırsatını bulup ziyaret edin.

Seneler önce geldiğimde övülen Bi’lokma vardı hala övülüyor, övülmekle kalmıyor biraz da gömçürtüyor sanırım. Ama ev yemekleri, zeytinyağlı tarzı bir şeyler yemek için hala en popüler yer. Yazın buradaki her yere rezervasyon yaptırmanız gerekecektir onu da ekleyelim.

Deja Vu da gün batımına karşı içkinizi yudumlayabileceğiniz şahane bir seyir terası barı. Nisan’da kapalıydı ama artık açık.

Kaş merkezde uzunçarşı da alışveriş noktası. Bu yolun tepesinde kral mezarı da var. Öyle bir yanda Likya bir yanda tüketimcilik. Sandal diye bir derici var İlya kendine bir deri sandalet aldı, güzel çanta ve ayakkabılar var. Hediyelik eşya da alabilirsiniz buralardan.

Cumaları da pazar kuruluyor. Memlekete ot, baharat, meyve, sebze götüreyim derseniz her şeyin en tazesi burada.

Likya yolu yürüyüş turları da başlıyor. Doğa yürüyüşü meraklısıysanız ilginizi çekebilir.

Buranın yerlisinin yörük ağzı vardır. Birbirlerine “hey” “naber” anlamında “voyn” diyorlar. Pek çok yerde “voyn” kelimesini görüp, duyabilirsiniz, siz de kullanın lokal olmak bunu gerektirir.

Lokallerle Kaş Gezisi

Yazı dolaşımı


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir